A- A A+

Obvestila

Obvestilo o izvajanju del na Trubarjevi ulici
Občina Laško, kot investitor nadaljuje v letu 2017 z izgradnjo ločenega fekalnega omrežja v Laškem. Kot potrebno obnove se je pokazalo, da se istočasno z izvedbo kanalizacije pristopi tudi k ureditvi javnih cestnih površin, kanalizacije za optiko, javne razsvetljave in mestne opreme. Več TUKAJ >> 

Izberimo najbolj urejene vasi in objekte v Občini Laško v letu 2016

Občina Laško je v sodelovanju s Komunalo Laško in krajevnimi skupnostmi organizirala tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško, ki se izvaja v okviru akcije Turistične zveze Slovenije MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA. Preglejte rezultate TUKAJ >>

Občinska priznanja 2016
7. novembra je bila v Kulturnem centru Laško proslava ob občinskem prazniku. Podeljena so bila priznanja za najlepše urejene zaselke in ulice, hiše, kmetije, javne objekte in podjetja. Podeljena so bila tudi občinska priznanja, in sicer en zlati grb, dva srebrna in trije bronasti grbi ter pet kristalnih grbov.
Nagrajenci2016
 
Na predlog KS Laško sta občinsko priznanje prejela g. Alojz Oberžan, ki je prejel Zlati grb občine Laško za za dolgoletno ustvarjalno delo na družbenem področju in g. Franc Rajh, ki je prejel Srebrni grb občine Laško za požrtvovalno delo na socialno humanitarnem področju.
 
Lojze Oberžan je svojo celotno življenjsko in ustvarjalno pot zapisal Laškemu.
Osnovno šolo je obiskoval v Laškem, srednjo za pivovarstvo pa v Mariboru. Po zaključku šolanja se je zaposlil v Pivovarni Laško, kjer je najprej opravljal dela s svojega strokovnega področja, kasneje pa je vse do upokojitve delal na področjih, ki so ga veselila in kjer je lahko pokazal svoje talente. V času dela v ekonomski propagandi Pivovarne je doprinesel marsikaj na področju likovne umetnosti in estetske vzgoje oblikovanja.
V mladosti je bil aktiven na športnem področju kot član NK Laško, ter na glasbenem področju kot član skupine Safirji in še nekaj drugih sestavov. Sodeloval je tudi v raznih komisijah in organih občine.
Lojze Oberžan je bil pobudnik, soustanovitelj in nekaj časa tudi predsednik Kluba ljubiteljev Laškega piva, katerega namen je bil poleg promoviranja samega piva tudi promocija Laškega, kraja, kjer se vari pivo. Posebno vlogo pa je odigral v Turističnem društvu Laško in pri organizaciji tradicionalne prireditve Pivo in Cvetje. Dolga leta je bil član vodstva prireditvenega odbora. Bil je pobudnik več prireditev, kot je na primer Laščanijada, raznih tekmovanj v tem času, razstav in predstavitev ter pobudnik in več letni organizator Dneva Laščanov. Je med ljudmi, ki skrbijo za ohranjanje kulturne dediščine, saj je avtor več različnih medijskih zapisov iz naše preteklosti, z namenom, da se ohranijo našim zanamcem.
Lojze Oberžan je tudi v času, ko uživa pokoj, zavezan našemu mestu in turistični ponudbi. Še vedno sodeluje pri Dnevu Laščanov, aktiven je pri raznih dogodkih, predvsem pa je neizčrpen vir znanja in idej, vezanih za naše mesto. Lojze Oberžan je letos praznoval 70. rojstni dan in v vsem tem času je doprinesel k razvoju, ugledu in prepoznavnosti naše občine.
 
Franc Rajh je obiskoval osnovno šolo v Šentrupertu in Laškem. Poleg dela na domači kmetiji se je šolal za elektromehanika v Mariboru in vajeništvo opravljal v Rudniku v Laškem, kje se je leta 1971 po šolanju tudi zaposlil. Zaradi želje po nadaljnjem izobraževanju, se je zaposlil pri slovenskih železnicah, kjer se je med delom izobrazil za delovodjo električne smeri. Leta 1975 se je poročil. Je oče petih otrok. Leta 1977 se je zaposlil v Libeli Celje, po dveh letih se je ponovno vrnil v Rudnik Laško. Po zaprtju rudnika v Laškem je do upokojitve delal še v rudnikih v Hrastniku ter Senovem. Upokojil se je v letu 1996. V tem času je bil vseskozi družbeno politično aktiven. Deloval je v organih samoupravljanja. Aktiven je bil v takratnem zboru združenega dela, v sindikatu. Za požrtvovalno delo je prejel več priznanj. Vseskozi je pa je zelo aktiven tudi pri uresničevanju programov krajevne skupnosti.
Po rojstvu sina v letu 1993, ki se je rodil z diagnozo Downov sindrom, se še posebej ukvarja s pomočjo staršem na tem področju. Tako je v letu 1997 prevzel vodenje Društva Sožitje Občine Laško. Pod njegovim vodstvom se je to društvo razvilo v eno najboljših društev v Sloveniji. Sodeloval je tudi pri vodenju regijske zveze teh društev in zveze na nivoju države.
Kljub temu, da se je upokojil in v večji meri delo prepustil mlajšim, še vedno z nasveti in predlogi pomaga vsem, ki se obrnejo nanj.
 
Več lahko preberete TUKAJ >>
 
Čestitamo.

Urnik odvoza mešanih komunalnih odpadkov in embalaže
Urnik odvoza komunalnih odpadkov in embalaže lahko za vaš naslov enostavno preverite na spletni stran Komunale Laško s klikom TUKAJ >>

 

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.