Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

 
Zapora_ceste24ZAPORA CESTE
Vse uporabnike ceste na relaciji Rifengozd-Dušak obveščamo, da je cesta do nadaljnjega zaprta za ves promet. Na omenjeni cesti se je že letos spomladi sprožil plaz (viden na priloženi sliki), ki ogroža del ceste, zato smo bili primorani v sodelovanju s Komunalo Laško, ki je postavila signalizacijo, omenjen odsek iz varnostnih razlogov zapreti za ves promet. Kdaj bodo pristojne občinske službe uspele kaj postoriti v smislu sanacije, nam do danes ni znano. Sicer pa pričakujemo njihov odgovor.
 
Martin Kokotec, predsednik KS Laško

Poziv lastnikom zemljišč za odstarnitev padlih dreves s cestišč 

Proslava ob občinskem prazniku
Prejemniki občinskih priznanj 20237. november je za Občino Laško pomemben dan, saj takrat praznuje občinski praznik. Tudi letošnji praznik smo obeležili v nabito polni dvorani Kulturnega centra Laško, minil pa je v vedrem vzdušju.
Župan Marko Šantej je podelil občinska priznanja, in sicer 6 kristalnih grbov, dva bronasta grba, 3 srebrne grbe ter dva zlata grba.
Podeljena pa so bila tudi priznanja za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško.
 

OBČINSKA PRIZNANJA 2022
občinska priznanja 2022Občina Laško je na proslavi občinskega praznika v Kulturnem centru Laško podelila letošnja občinska priznanja.
Priznanja je podelil župan občine Laško Franc Zdolšek.
  • Naziv častnega občana se je podelil Jožetu Sadarju za dolgoletno uspešno delo na področju gospodarstva in družbenega življenja.
  • Zlati grb se je podelil Andreju Brunšku za dolgoletno uspešno delo na področju strelstva.
  • Srebrni grb se je podelil Boštjanu Vrščaju za prispevek na področju turizma, kulturnega in družabnega življenja v Laškem, Dragu Pušniku za dolgoletno predano delo na kulturnem in družbenem področju in Antonu Šterbanu za dolgoletno predano delo na področju planinstva.
  • Bronasti grb so prejeli Sara Čopar za vrhunske dosežke na področju športnega plezanja, Stanko Verstovšek za vrhunske dosežke na področju ultrakolesarstva, dr. Alenka Hren Medved za prispevek pri odkrivanju in ohranjanju zgodovinskih dejstev s področja laške občine in Alojz Primon za predano delo na področju radioamaterstva in gasilstva.
  • Kristalni grb Občine Laško so prejele štiri zlate maturantke: Pika Baloh, Rina Medjić, Doroteja Berložnik in Tina Užmah.
  • Podeljene so bile še jubilejne listine, ki so jih prejeli PGD Rimske Toplice, ki so lani obeležili 100-letnico delovanja, PGD Vrh nad Laškim in KD Vrh nad Laškim za 90 let delovanja ter Zveza slovenskih častnikov Območno združenje Laško za 70 let delovanja.
 
Vsem prejminikom priznanj iskreno čestitamo in zahvaljujemo za trud in prizadevno delo, s katerim bogatite in zaznamujete našo lokalno skupnost.
Več na spletni strani Občine Laško, na povezavi TUKAJ >>

Od 1. novembra 2019 dalje poteka vzdrževanje zimske službe preko podjetja JP Komunala Laško d.o.o..

Splošni dežurni telefon JP Komunala Laško: 051 636 185


Knjiga Krajevna skupnost Laško skozi 50 let
Krajane obveščamo, da je knjiga »Krajevna skupnost Laško skozi 50 let« že pošla. Knjigo si je mogoče izposoditi v Knjižnici Laško. V primeru ponatisa bo javnost o tem obveščena.

Ureditev mesta v okviru projekta LAS
Občina Laško se je skupaj s partnerji lansko leto prijavila na projekt Ozaveščanje o pomenu hortikulturne ureditev okolja in sobivanja z naravo v Laškem (krajši naziv projekta: Ureditev okolja v Laškem). Namen je celostna hortikulturna ureditev urbanega območja naselja Laško in ozaveščanje o pomenu hortikulturne in druge urejenosti okolja ter sobivanja z naravo, kar bo prispevalo k cilju izboljšanju stanja naravnega okolja in prilagajanju k podnebnim spremembam.
 
ZASADITEV LAS 3

Urnik odvoza mešanih komunalnih odpadkov in embalaže
Urnik odvoza komunalnih odpadkov in embalaže lahko za vaš naslov enostavno preverite na spletni stran Komunale Laško s klikomTUKAJ >>

DOSTOPNOST

Organi Krajevne skupnosti Laško se zavezujemo, da bomo omogočali dostopnost spletnega mesta www.ks-lasko.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.
 
Izjava o dostopnosti
Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče www.ks-lasko.si.
 
Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:
• odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
• prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij (na primer: bralnike zaslona, brajevo vrstico),
• navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
• ustrezni barvni kontrasti (med besedilom in ozadjem),
• predvidljivo delovanje spletišča,
• vsi neposredni prenosi in posnetki izjav za javnost po sejah vlade in o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so opremljeni s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik, za ostale je omogočeno opremljanje video posnetkov s podnapisi,
• omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom,
• omogočena je uporaba različnih ravni naslovov.
 
Stopnja skladnosti
Spletno mesto www.ks-lasko.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.
 
Nedostopna vsebina
Dostopnost spletne strani www.ks-lasko.si nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.
 
Primeri takih vsebin so:
• skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
• programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila),
• različne kompleksne tabele s podatki,
• nekatera polja v filtrih v nekaterih zbirkah.
 
Nekatere vsebine, ki jih na spletni strani www.ks-lasko.si objavljamo, ne izpolnjujejo vseh zakonskih zahtev glede dostopnosti, se pa trudimo, da je le-teh čim manj oz. da morebitna neskladja v najkrajšem roku odpravimo.
 
Priprava izjave o dostopnosti
• Ta izjava je bila pripravljena 8. julija 2022 na podlagi samoocene.
• Izjava je bila nazadnje pregledana 8. julija 2022.
 
Povratne in kontaktne informacije
Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletni strani www.ks-lasko.si kljub prizadevanjem, da bi bila spletna stran čim bolj dostopna in uporabnikom prijazna, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.
Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov Krajevne skupnosti Laško.
 
Za strani, kjer podatek o odgovorni instituciji ni naveden, se lahko obrnete na osrednjega vsebinskega koordinatorja spletne strani www.ks-lasko.si:
 
Martin Kokotec, Predsednik KS Laško
Krajevna Skupnost Laško
Trubarjeva ulica 3
3270 Laško
Prikaži na zemljevidu
• 03 573 13 64
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.
 
Izvršilni postopek
V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:
Inšpektorat za javni sektor
MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
Prikaži na zemljevidu
• 01 478 83 84
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.